Pages

Ads 468x60px

Thursday, September 29, 2011

My 1st day di tempat baru

Semalam ai dh lapor diri kt tempat baru a.k.a Ibu Pejabat kt Putrajaya ni..serius ckp xde perasaan hepi sgt pn,cuak ade jgk la tp perasaan xsabar nk menimang cahaya mata yg lebih2...n xsabar nk balik kg utk cuti bersalin hehe...kalo sebelum ni,ai xpenah plan nk ambik cuti bersalin lebih awal memandangkan keje n stay dekat family je..tp skg ni situasi dh berubah n ai terpaksa la apply cuti lebih awal supaya ai dpt bersama2 family di saat2 akhir kehamilan..bkn ai xnk abiskan masa bersama sang suami di sini tp keadaan amatlah xmengizinkan..suami ai bknnye keje mcm org lain,mg masuk office hour mcm ai tp kejenye boleh smpai jam 12 tgh malam..n ini amat merisaukan mak ai kt kg,dia takut sgt kalo2 time emergency suami masih di opis n ai sorg2 kt umah..so better dia ade di saat2 mcm 2...betul jgkla,ai ni kn anak dia,lgpn sdg mengandungkan cucu yg sulong pulak,mane ade nenek yg xnak tgk cucu dia di depan mata..hehe bertuah sungguh baby dlm kandungan ai ni..belum lahir lg ur grandparents n aunties dh belikan mcm2 utk baby..lastweek ms ai pegi meeting kt subang selama seminggu balik je tgk dh ade tilam utk baby cot..empuk je rase..yg tu MakTam baby yg sponser tau :)
Ok back to our story,ai lapor diri n stat keje semalam..tp xde wat ape sgt pn..my new bos sgtla baik..dia mintak ai uruskan soal cuti bersalin etc dulu n ckp xnk bagi ape2 tugas lg since ai pn dh nk stat cuti bersalin minggu depan..hehe selamatla ai buat 3ari ni...pas2 holiday sampai end of dis year..tahun depan baru naik keje balik....hurreyyyy :)
Ai pn dengan gagahnya mendaki ke KPSM utk urusan cuti,rupneye kene wat cover letter utk apply cuti awal,ai igtkan boleh isi borang gitu je...komputer tmpt ai masih blum boleh diguna..ape mslh pn xtau la...lg satu hal yg agak memeningkan adalah surat pengesahan tarikh jangkaan dr doktor yg merawat...alamak part ni ai a bit risau sbb ai checkup kt alor setar je selama ni,skg kt putrajaya mn tempat ai nk mintak pengesahan ni...lastly ai ajak mrR pegi klinik kesihatan putrajaya je,tp malangnye doktor tu xleh nk sahkan pulak sb kononnya dia xde rekod ai..padahal buku pink kem kesihatan 2 dh ade tulis mcm2 rekod pemeriksaan ai selama ni..dia tetap xnk n suh ai balik KEDAH utk ambik surat tu dr doktor...haihhhh dgn keadaan ai yg sarat,nk travel jauh2 semata2 surat sekeping 2 amatlah tidak berbaloi kn??huhu apela doktor ni...:( keluar dr KKIA tu kitorg terus ke poliklinik cahaya kt presint 8 pulak,nasib baikla doktor tu boleh watkan surat tu tp kenala scan dgn dia pulak walaupun br minggu kepas kitorg scan..berserah jela...kena rm50,setella hal surat pengesahan tu..hukhuk sabo jela kn
Tp ade satu hal yg merunsingkan ai bila doktor yg scan kt poliklinik tu ckp baby ai ni boboy pulak..haihh mcm mne leh bertukar ni??2kali ultrasound sebelum ni sah2 xde nmpk bebird dia pn,cne lak kali ni doktor leh ckp boy??tgk muke mrR dh cuak,masam semacam je..ai dh nk tergelak2 tgk dia...ai dh byk kali ckp ngn dia prepare jela nama baby boy same tp dia tetap degil n confident je ngn baby girl dia tu..nk sgt gegirl..hehe balik je dr klinik kitorg g mkn,dia ckp xnk mkn..xde selera katanya..frust la tu kn...hehe marah beno dia bile ai usik2 ckp baby boy..dan2 je ckp doktor tu xpakar,dhla mesin pn oldskul katanya..hehe kelakarla suami ai sorg ni :p xpela syg,boy atau girl yg penting baby kite sihat dan selamat dilahirkan...


No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates