Sunday, June 12, 2011

GAP Pyjamas



ini ade satu lg set pyjamas jenama GAP...hanya RM20 je (tak termasuk postage)...saiz yg ade 18/24M, 2T, 3T, 4T, 5T, 6T...cepat2

Pink Dots Dress Set For Sale




















cantik x??tgk baby girl pakai dress ni mst cute kn??ekceli qiqi ade few sizes for this dress,nk jual murah2 je..cuma RM30 sepasang (ade 3pieces hat,dress n underpants)..cepat cepat sape cepat dia dapat (^_^)

Monday, June 6, 2011

Indahnya ciptaan Yang Maha Esa....MasyaAllah

semalam ai dgn mrR pegi klinik Ganga untuk scan keadaan baby,ekceli mg dh lama xscan,kali terakhir 2bln lepas kot..2pn ai pegi klinik sorg2...kali ni utk pertama kalinya mrR temankan ai pegi klinik tgk tgk zuriat dia sndri...mg excited gile la tgk dia,siap kejutkan ai pagi2 suh siap padahal sah2 klinik 2 buka pukul 830..pukul 8pg kitorg dh terpacak depan klinik,nasib baikla ade kedai mapley kt sebelah klinik bolehla lepak minum dlu sementara klinik nk buka....kul 830pg ai g daftar,dh ade 2org akak beratur depan...sementara tgu giliran perut rs memulas je,rs berdebar nk tgk perkembangan janin dlm kandungan ni..dh masuk blik doc kena la timbang berat bdn n check tekanan darah dulu,berat ai naik lg!!br seminggu checkup naik lg half kilo...tekanan darah ok,normal...tiba saat scan yg dinanti2..mrR yg paling kecoh sekali,tanya doc itu ini..almaklumla xpenah tgk..mg terharu sgt bila tgk ciptaan yang Maha Esa bergerak2 dia dlm rahim ai,nmpak segala pergerakan dia,tgn di mulut,kaki yg bergerak2,pusing sana pusing sini...bile dgr degupan jantung dia,terasa indah je..alahai anak mama,semoga kamu sihat dan cergas di dalam sana...n atlast doc tanye nk tau x jantina baby,mrR cepat je jwb nak,n doc bgtau yang ianya baby girl...hehe syokla mrR sbb dia mg nk sgt girl...ai xkesah pn girl ke boy asalkan sihat dan sempurna....disebabkan terlalu excited ai smpai terlupa nk mintak doc printkan gmbr ultrasound baby kitorg..so xdela gmbrnye nk tepek kt cni...yg pasti,ai xkn melupakan saat indah melihat bby kami mmbesar...mama n ayah dah xsabar menunggu kelahiranmu sayang....

Wednesday, June 1, 2011

Cloth Diapers...........

Arini still xbyk keje kt opis,so ambik kesempatan menulis kt blog jap...try to be more rajin to update my one and only blog..mne tau kekal smpai anak besar biar dorg review balik ape yg mama dorg wat ms muda2..hehe :)
ai duk survey2 psl cloth diapers...ramai yg dh guna CD ni n ternyata ade jgk pro n cons nye..CD ni pulak banyak brand/kualiti/harga yg membezakan di antara satu sama lain...so ai jd pening nk pilih yg mne 1...kalo ikut ati mgla nk yg terbaik tp mahal belum menjaminkan kualiti yg terbaik kn???haihh pusing2...