Tuesday, October 19, 2010

New Update here....

dh lama sgt rasanya xmenjenguk page ni..ai amatlah bz lately...bermula dr sebelum raya ari2 sampai ke harini ade je benda yg kena buat...mcm2 benda yg berlaku dlm idup ai..1st dh selamat jd isteri kepada MrR pada 3syawal bersamaan 12september yg lalu..then selamat melapor diri utk jawatan yg baru pd 20september dan posting di stesen pekan cina alor setar kedah pd 22september...skg ni ai menetap dgn parents and terpaksa la berpisah sementara waktu dgn my lovely hubby (yela nikah gantung lgpn sesuai sgtla duk jauh2 dlu) hehehe...

bila dihitung2 waktu xsampai 2bln je lg majlis resepsi dan bertandang akan berlangsung..persiapan???hurm ape yg ai leh katakan cuma 20% je kot yg boleh consider setel...skg ni ai& mak sibuk duk wat bunag telur utk para penanggah dan sahabat handai...utk sedara-mara n para tetamu belum lg 2..haihh xtau la nk bg ape kt dorg...skg ni brg sume mahal..kalo nk bg paperbag yg penuh ngn mcm2 benda mg ai xmampu la..setakat bg bunga telur 2 mungkin kot..hehe tp dgn jemputan 3000org mgkin bdget pn dlm anggaran rm3k..fuhhh byk gk 2 kn...

harap2 segala perancangan utk jamuan makan akan berjalan lancar walaupun parents ai insist utk msk sendri instead of hire cater lain..bkn ape ai tkot dorg xdpt catch up je ms majlis nant..nk uruskan masakan lg,nk uruskan tetamu lg..takot2 pengsan tgh jalan kn naya..huhu

urusan kad jemputan ai buat online je memandangkan sush sgt nk dapat kedai yg murah dan berpatutan kt cni..walaupun byk kedai2 online yg diterjah akhirnya rezeki memihak kpd kedai kanda&dinda...kad dh ditempah sebanyak 1800kpg dgn harga yg cukup berpatutan..tp kad simple jela xde wangi2 or ape2 yg special..ai wat 1kad utk semua..xde istilah VIP or org biasa :)

tentang barang-barang hantaran pulak so far 50% dh kire setel..cuma tgu gubah je..insyaAllah next week ai akan terbang ke KL utk pusing2 ca brg2 yg xckup lg..bestnye dpt jumpe hubby (^_^) hehe ari2 ai dh beli 10dulang putih berkaki...harga xdela mhal sgt since ai dh survey bridal utk sewa dulang yg sama RM20 termasuk gubahan..baik ai beli je @ rm25 per dulang..leh gk simpan utk adik2 nant...hehe tgl gubah letak artificial flower and renda manik je kt tepi..done!!

sekian utk dis time,kena get ready utk meeting ptg nant..adiosss wassalam