Tabung AA

Thursday, November 28, 2013

Jumaat yang dinanti

Salam..

Khamis..esok dah Jumaat..hari yang paling dinanti2kan..sebab??

Esok nk balik kg..nk jumpe Airis..nk peluk Airis..nk cium Airis..n yg plg penting nak bawak balik Airis!!!!yehooooo

Dah itu je nk story..okbai

Monday, November 25, 2013

Foldable Baby Cot

Salam..

Saje nk update pasal Katil Baby Boleh Lipat yang aku beli 2tahun lepas...rupenye ade org bertanya kt post tu..aku yg xperasan..aku jenis post je,pastu xpenah review balik..syok sendiri..hahaha sorry ye kepada yg penah bertanya dulu..recently ade jugak yg bertanya..so aku pn godek2 google cari info pasal katil ni..

Masa beli katil ni dulu,aku macam takde pilihan..masa dh suntuk,lagi pulak kt Kedah tu mane nk cari IKEA bagai,so grab aje ape yg ade depan mata..kedai perabot tu mg depan rumah mak aku je..so senang nk angkut *gune keta jgkla* hehe

sumber : google .. mcm ni la rupe katil tu..takde gmbar sebenar
 
Ada beberapa features dia yang aku rasa menarik..which are :
1. Price - in term of price mg takleh beat IKEA..kt IKEA aku penah tgk ade yg RM99 je..yg ni aku beli RM190...aku lupe last price nyonya kedai tu bagi berapa..tapi dia letak harga RM220 kot..tapi ciri2 dia lebih dr katil RM99 IKEA tu..

2. Foldable - katil ni boleh lipat tau..so kire bile dh tak gune boleh lipat simpan bawah katil je..mcm aku buat sekarang..airis ni tido kemain lasak..so kesian asyik langgar pagar katil tu je..kitorg simpan je katil baby ni tunggu baby kecik br gune semula..hehe save tenaga takyah pasang2 balik..angkat n buka je..tadaa dh boleh guna

sumber : google ....mcm ni la katil ni bila dilipat..nak gune just buka je


3. Level katil boleh laras - Compare dgn katil murah IKEA tu, katil ni boleh laras 3 stage,dr rendah serendahnya hingga ke paras katil kita..kire bile attach sebelah katil kitorg just nice je level nye..

4. Bedrail boleh laras - Lagi satu pagar tepi jugak boleh laras..kitorg selalu turunkan sebelah pagar,yela kn attached kt katil kitorg..so gerenti baby tak golek jatuh..aku pulak senang nk dodoikan dia while sleeping..takdela lenguh2 tangan

5. Roda - yang ni paling best..lepas bgn tido,kalau agak sempit ruang bilik boleh tolak je ke tepi dinding...mg praktikal :)

kalau korang nak dapatkan katil mcm ni,boleh try cari kt kedai perabot sekitar..mane tau ade..aku pun tak pasti kt Klang Valley ni mane boleh dapat..tapi hasil google aku dpt beberapa website yg jual..korang bolehla check-it-out..pasal price aku xsure same ke tak..untung2 dapat lagi murah..hehe

http://www.easia2u.com/eAsia2u/english/template/template01/rfq/browse/item.jsp?compid=324&itemid=1425

http://www.my.all.biz/kits-for-baby-cots-bgg1038490

http://babyloveasia.com/Products_Details.aspx?id=64

ade jugak yg jual preloved - try search kt mudah.my

p/s : kalau aku nk jual preloved ade org nak beli ke??hehe simpan jela kot..next baby boleh gune :p

6th Maternity & Baby Expo - MidValley Exhibition Centre

Salam..

Last saturday kitorg menjengah ke expo baby kt MidValley ni...last time pegi rsnya 3rd or 4th expo..ini yg ke 6 dh..since Airis pn xde kt sini,so berdating berdua jela ngn mrR..

Plan awal nk pegi hari ahad, tapi ade hal sikit so pegi awal sehari..aku pn mg tak sabar nak pegi..asyik follow je kt fanpage tu..ramai je orang memanjang..bestnyee tgk sale2 yg ditawarkan..so dlm pukul 1130 kitorg bertolak dari putrajaya ni..siap2 isi perut kasi kenyang...kng pegi cuci poket lak..dalam pukul 1230 gitu dh siap parking kt G zone..menapak sikit la ke centre court tu..

Sesampai je,mak oiii ramainye org..biasa la tu kn..nama pn expo..aku menonong je ke kaunter pendaftaran,nk dapatkan goodies bag katanya..mrR pn follow je bininye ni..last2 dpt daftar,ciput je goodies nye..huahuahuaaa tak mcm yg biasanya aku tgk org dpt ms pegi expo..syukur ajela,nasib baik tak ramai yg beratur masa tu,kalau tak mau kena gelak dgn mrR..hahaha

ini je goodies nye...shower cream, height sticker n calendar

Booth pertama yg kitorg tuju haruslah Tommee Tippee..sale 50% tu..giler tak ramai org..jenuh beratur nk byr pn..aku dh siap suruh mrR beratur dlu sementara aku hunting botol susu..grab je mane yg dpt..ramai org,brg pn cepat je abis kt rak tu..

feeding bottle banyak..utk Airis n coming baby..teats n drinking bottle utk Airis..semua less 50%..total rm212 je

Lepas tu kitorg pegi booth Drypers..since Airis mg pakai drypers sejak baby..dr sz newborn smpaila ke sz L sekarang ni..penah jgk beli MamyPoko, PetPet, Huggies tapi rasanya drypers yg paling sesuai utk dia..so maintain jela..utk expo kali ni, harga RM118 utk 4packs..aku duk berkira2 dgn mrR jenuh nk ngangkut smpai 4packs..berat wohh..lgpn beza singgit lebih je kalau beli kt Darussalam tu..so tak jadi beli..Airis pulak dh start potty train..takut tak abis gune 4packs tu nanti..nak belikan utk newborn,macam lambat lg la pulak..tunggu expo January depan je..ohh utk newborn RM45 utk 2packs..

Then menuju je Autumz,plan nk beli storage bottle..tp tgk harga RM28..aku bajet rm25 je..so out of bajet..hold dulu...bende pn lambat lg nk gune kn...tgk2 jugak nursing bra,rm20 je satu tapi tak beli..aku nk p tgk ky mumdreams n fab mom dlu..kot2 lg murah..bajet mg rm20 selai..

Memandangkan mrR kena keje petang,so kitorg xdela stop setiap booth..pegi PUREEN punyela panjang org beratur so tak beli ape2 kt situ..aku jalan2 lg jumpe booth babystore..storage bottle bumble bee rm22 je..so aku beli jugak sekotak..hehe pusing2 kejap jumpe booth ape tah,jual rompers rm5 je sehelai..aku pilih2 dpt 2helai,sleepsuit 1 helai..rm20 je total..jadilah...

Pastu pegi booth mumdreams,belek2 nursing bra..buy 2 free 1..aku ambik yg rm29.9 punye..so total rm59.80 utk 3helai..okla kn..under bajet..haha

Sebelum melangkah keluar stop kejap kt booth ENFA..try enfamama coklat..sedapla pulak..ambik sekotak..murah sikit je dr pasaran..aku tgk kt AEON big rm22.90,dorg jual RM21..save singgit lebih je pn..huhu



Itu jela..kitorg kuar dari MidValley pukul 3petang..2jam setengah merendek,ini jela hasilnye...7th Maternity & Baby Expo tunggu,kami akan kembali...hahaha

TOTAL DAMAGE : RM334.95 ...ok la kn

Friday, November 22, 2013

2nd Pregnancy : 18weeks

Salam Jumaat,

Kejap je masa berlalu,dh hmpir separuh perjalanan bagi 2nd pregnancy ni..Alhamdulillah diberi peluang dan kesempatan utk merasai pengalaman indah ni buat kedua kalinya..

Walaupun baru je 3tahun lepas *sejak mengandungkan airis* dh lalui pengalaman mcm ni, tapi macam ingat2 lupe lak sesetengah hal...banyak urat yg terputus ms bersalin dulu agaknye..hehe

Since dh 18w ni, cume sekali je kitorg scan baby, itu pn ms nk sahkan samada hamil atau x,lepas dh buat buku pink segala,doc xde pulak scan lg sekali ke ape,dia ambik je hasil scan yg kt klinik lita alis tampal kt buku..then bg tarikh utk scan 29november...skg ni aku mcm xsabar2 nk scan semula..ntah ape khabar anakku kt dalam ni...last 2weeks dh start rasa pergerakan dia..tapi lately 'pergerakan' tu dh xdapat rasa..itu yg buat aku lebih curious...ade jugak ajak mrR pegi scan kt klinik pvt,tp dia asyik suruh tunggu KK je..huhuhuhu

Lagi pulak perut aku ni mcm xnampak lg,ohoii dh hamper 5bulan kot,kalau dulu dh membulat rasanya ni..tapi kali ni still boleh pakai baju kurung moden 2tahun lepas..ape kes..berat aku pn static..sebelum preggie 57-58kg *opsss berat tuh*..skg ni pn duk 57kg jugak...kalau korangla,korang rase risau tak??atau aku je yg neves lebih??aku punyela cuak hanya Allah yang mengetahui..Ya Allah, permudahkan dan lindungilah anak di dalam kandunganku ini..mrR selalu ckp aku yg piker bukan2,yelah aku ni ibunye,aku yg mengandungkannye,pastilah aku yg risau lebih..org laki ape tau kn...

Walaupun appointment dgn KK minggu depan je lg, aku nekad nk pegi scan jugak minggu ni,lagi cepat lg bagus...aku tak kire, walaupun keseorangan aku mesti pegi jugak..utk kepuasan sendiri..


Wednesday, November 20, 2013

Perihal preloved item

Since Airis xde kt umah..aku saje merajinkan diri kemas gobok baju dia..ternyata banyakkk sgt baju2 yg dia dah xboleh pakai..ade tu yg elok je lg..ade jgk yg prewash je,n kebanyakannya adalah gaun/dress 18m ke bawah..so aku decide utk letgo baju2 ni kt group FB let go brg2 preloved..

Kesahnya semalam baru aku upload segala baju bajan tu..alhamdulillah dptla sambutan..n tak sangka hampir kesemua baju ade pembeli..cepat proses byrn segala so aku pn mula pack brg smlm..dh org byr kn xkn nk lengah2kan pulak..kng xpsal2 org cop aku penipu!!erkk

Dlm byk2 pembeli mstla ada sorg dua yg agak fussy kot..yg paham erti preloved tu mg bgusla..ko byr harga rm10-rm15 ke bwh utk baju2 branded,ape expectation ko?xkn nk mcm baru kt kedai tu..adoiilaa..so terjumpa la aku dgn buyer ni..katanya baju tu ade kesan kuning kt layer (dress layer),aku pn silap sebab tak basuh dulu baju2 tu coz nk cepat hantar..aku ckp dia kalau xpuas hati boleh je pulangkan baju,aku leh refund duit..byk pulak cerita dia..katanya sampai hati aku tak bgtau la bla bla bla..katanya kalau harga rm10 xpe jugak..hello syg,aku jual rm15 je pn..aku beli dress tu rm119 kot..pakai tah berapa kali je..siap aku hantar lagi free of charge..ko nk mtk aku byr balik rm5 sebab stain?jawabnye pulangkan baju aku,aku bg balik rm15 ko..pastu pandai pulak ckp nk cuci..haa kn sng tu

Eh ter-emo lak kt sini..ekceli aku mg emo sikit arini..dgn audit iso,dgn isu2 pendaftaran yg makin byk,dgn keje yg tetunggak2,dgn airis takde di sisi,dgn itu dgn ini..haishhhhhhh byk btol mslh aku,serabut lahhh

Aku ade 1 solution utk mslh keserabutan aku ni..iaitu RESIGN!!!dengan itu maka mslh keje tertunggak aku selesai,audit iso pn xyah buat,dh xyah layan hal2 pendaftaran yg gila kentang banyak,xyah berjauhan dgn airis,n no more pain...TAPI paling penting TAKDE DUIT SENDIRI...haaa acaner tu?aduss itu yg buat kena pikir sejuta kali utk resign..

Dah melalut pulak aku..katanya perihal preloved td..okeyla..aku xmo dh jual bju2 or brg2 preloved..payah..buat sakit kepala..niat nk clear wardrobe smbil collect dana utk parenthood expo kt midvalley weekend ni je pn tp xpasal2 dh buat org sakit hati n aku pn sakit hati..hampehh

Friday, November 15, 2013

Berjauhan lagi...

Salam Jumaat..

Arini mood sedih..sob sob plus letih+sakit badan+sakit kepalaku..aduss

Semalam kitorg laki bini menghantar Airis balik kampong..seawall jam 5 pg dh bgn siap2 ke KLIA..nasib baik last minit dpt tiket flight murah dr Malindo Air..berbaloi2..*itu kendian punye cerita*..tapi flight dr KLIA smpai ke Penang je,kalau nk landing Alor Setar kena naik dr Subang,jauh sgt rsnya pg2 nk kuar umah..mahal lak tu..so kite landing Penang jela k..Mak Ayah pulak yg kena bersusah payah pegi ambik kitorg kt airport Penang lak..tenkiu mak ayah..love both of u sooo much..

Lepas dorg pickup kt airport kitorg lepak2 kt pantai batu feringghi dulu bfore balik ke Kedah..malamnye pkul 11 kitorg berdua *without Airis* naik bas ekspress balik semula ke Putrajaya..lalu bermula lah drama airmata..sob sob sob

Aku tak pasti kalau ade ibu2 lain yg tak sedih bila terpaksa berjauhan dengan anak..lebih2 lagi yg masih kecik mcm Airis..pastinya korg semua pn akan rasa perasaan yg sama kalau berada di tempat aku kn?tapi bak kata pepatah "berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul' aisehh sempat berpujangga gitu...pendek kata sapa yg tak penah alami takkan penah tau perasaan sebenar perpisahan itu...aku tgk suami aku pn cool je,yela laki kn xkn nk tunjuk depan2 aku kalau dia sedih nangis2 pn...dalam hati tak sape yg tau,hanya Allah yang Maha Mengetahui..

Tapi aku redha perpisahan sementara ini, aku menangis sampai bengkak mata pn bukanlah sebab aku tak sanggup berpisah dengan Airis sedangkan aku sendiri yang buat pilihan ini..tapi sebab aku kesiankan dia,bilamana dia celik mata keesokan harinya pasti akan cari mama n papa..aku rs bersalah yang teramat sangat sebab tak dapat jaga dia mcm ibu2 yg lain tapi apakan daya aku..2minggu jugak tu kitorg akan tinggalkan dia bersama Omma n Wan kt kampong..tapi aku pasti Mak.. Ayah aku akan berikan layanan terbaik sepanjang Airis di sana..yelah cucu sulong kn..

Actually ni dah kali ke3 aku tinggalkan Airis, first masa aku berkursus 3minggu kt Melaka..ms tu Airis masih kecil..belum pn setahun...merana nya jiwa aku rasa masa tu,rs mcm xdapat teruskan kursus n nak lari balik je...tp Alhamdulillah aku dh pn disahkan perkhidmatan sekarang berkat kesabaran itu..kali ke2 kitorg tinggalkan Airis sebab pengasuhnya bercuti..2minggu jugak rasanya, eh ke aku yg lupa..itu pn menangis hampir setiap masa, sampai encik suami pn xlarat nk pujuk dh...dia biarkan je aku layan perasaan...

Kali ni, alasannya lebih munasabah kot,pengasuh Airis cuti bersalin woii,kalau boleh dia nk cuti 2bulan,aku rs xsanggup kot n tinggalkan Airis selama 2 bulan kt kampong,mau gila aku dibuatnya,..so aku buat keputusan utk anta Airis setengah bulan  (November) n antar balik pertengahan Disember..so sebulan jela aku bg pengasuh dia rest..lgpn pengasuh Airis ckp boleh anta Airis bln 12 coz adik ipar dia ade boleh tlg jagakan Airis,dia kn dh besar senang nk jaga..Alhamdulillah..so hujung bulan ni kitorg akan ambik Airis, bwk dia sama2 dgn maksu Pikah, mintak maksu yg jaga Airis kt sini pulak,..kn time cuti sekolah tu..

p/s : kalau korg kt tempat aku, sanggup tak berpisah dgn anak korg??

Wednesday, November 6, 2013

Airis si Pengajuk

Salam...

Cer baca betol2 tajuk..pengajuk tau..bukannye merajuk..eh same ke?takla..tak sama...Airis ni boleh dikatakan bukan seorang yg cengeng atau kuat merajuk, kalau ape2 dia nak kite takleh penuhi just ckp elok2, inshaa Allah dia ok je..xpenah lg la ngamuk2 guling2 ats lantai ke ape..cume ade ketika dia mls nk jalan atau mogok dia duduk ats lantai mtk didukung *itu pn jarang2*..

Yang nk story arini adalah Airis ni suke mngajuk dialog atau skrip drama/iklan/kartun..terutamanya Upin Ipin kesayangan dia tu..smlm kn guruh kilat, so xdpt tgk astro..aku bukak je pvr,cite yg dh record,memandangkan Airis nk sgt tgk Upin Ipin so layankan je..yg ade pn 1 episode je,yg lain Papa dh padam..hukhuk so kena ulang2 yg tu jela..masuk kali kedua ulang dia asyik sebut "haa..nk ke mana tu"..dgn nada yg comel..aku mcm heran 'huh??' pastu smpai part kak ros ckp gitu kt adik2 dia..barula sedar yg si Airis ni duk ajuk dialog kak ros..ahahah kelakar..

Lepas tu pulak dia dtg kt aku,smbil pegang lutut aku *masa tu aku duduk kt sofa* sambil ckp "ala bolehla opah"..aik mama jd opah lak??terus teringat cite Upin Ipin lg,sah anak aku suka mengajuk..dgr sekali je pn dh boleh ajuk...

Lg iklan susu ape ntah yg ade dialog "sayang mama"..stat je iklan tu dia dh dtg peluk aku,ckp sayanggg mama..wahh pastime dgr terharu gitu,pastu baru tau dia cilok dialog iklan..hahaha

Semalam punya story lg,aku berdua je ngn dia...katanya nak susu,"mama pegi buat" amboii mengarah ko ye nakk...dh aku buat susu nk baring tilam pulak,suruh dia ambik bantal dlm bilik sebab nk landing kt hall je kn..

M : Kakak pegila ambik bantal dalam bilik
A : Mama pegila ambikk....
M : Kakak kan pandai
A : Mama kan pandai...
M : Kakak kan rajin
A : Mama kan rajin.....

dushhhh cair qowh dgn suara manja n comel tu...TERpaksa la mama bangun nk ambikkan walaupun sebenarnya mama mg malas...hahaha

p/s : lepas ni mama pasti rindu kamu sgt2 wahai Airis Batrisya ...bunga yang cerdik dan pintar mama

Monday, November 4, 2013

Set Bersalin Pilihan

Salam..

Walaupun usia kandungan baru nk cecah 4bulan,tp iolls dh terlajak excited cari set bersalin tau..kalau dlu aku mkn jamu kampong je, kire mak aku dlu pn makan set tu masa bersalinkan kami 5 beradik..cuma kali ni nk cari kelainan..yg boleh consume sebelum n selepas bersalin..sebab??

1. Pengalaman bersalin anak pertama

Dulu ms bersalin Airis, koyakan tutt agak banyak..smpai nurse ckp "isi awak ni mcm tau foo fa..nextime mkn daging merah byk2 kasi pejal"..katanya susah dia nk jahit sebab jadi rabak..hukhuk sedih giler time tu,rase down kejap..lagi pulak sembelit teruk,tiap kali nk membuang nangis dulu..takut terbuka balik jahitan..punyela hazab msa tu..so by that time aku nekad nk jaga kawasan tut baik2,so that nest delivery xdela terkoyak teruk..pasal daging merah,aku pn xpasti ape asbab musabab yang aku tau aku mg penggemar segala jenis daging * kecuali yg haram* so mungkin bukan itu puncanya isi aku fragile sebegitu..

2. Testimoni rakan taulan

Takdela rakan taulan sangat, tapi aku ni jenis suke gugel...aku baca tg salindah, tanamera, trubelai, nona roguy, even Shaklee..tapi minda aku belum terbukak sepenuhnya untuk Shaklee, sorry ye ejen/distributor/etc..didn't mean to harsh uolls tapi aku lebih percaya set tradisional * Malaysian made* dalam hal ni..tapi jgn pulak lahar aku, sebab utk kesihatan aku beli jugak produk Shaklee mcm omega guard, mealshake, ostematrix etc utk anak aku skg..

Dalam banyak2 aku tertarik dgn Set Tanamera..ramai yg ckp kesan koyakan minimal n even xde koyakan langsung!!walaupun nmpk gaya mcm jauh lebih mahal dari set bersalin yang penah aku mkn dulu..*beza RM300+ wooo*..memandangkan usia kandungan muda lg,duit pn xberapa ada so xdela beli lg pn..hehe

3. Bersalin di Putrajaya

Memandangkan kali ni kitorg decide nk bersalin kt Putrajaya je, so igt nk berpantang kt sini je dulu smpai baby dh pejal sikit..lagipun masa tu mak aku mesti sibuk uruskan adik yang juga berpantang..kitorg beza 1bulan je..
Lg 1 sebab aku malas nk apply 2 weeks earlier than  EDD sebab dh penah kena masa Airis dlu,ambik cuti awal pastu balik melenggang perut,kesian encik suami duk ulang alik PUJ-AOR semata-mata tunggu bini bersalin..
sebab lain, mak mertua aku offer nk jaga kali ni,kalau aku balik umah Mak konpem mak akan jaga abis2an,so kali ni bg chance kt MIL pulak..afterall MIL pn mak jugak kn..set tanamera ni aku rasa memudahkan sebabnye tak payah laki aku pegi cari akar kayu etc utk mandian nanti,semuanya lengkap kn..

Cuma yg dilemma skg ni, belum ckp ape2 kt mak pasal ni,agak2 dia akan terasa tak eh kalau aku bersalin n berpantang kejap kt putrajaya ni??

Saturday, November 2, 2013

Rahsia di sebalik rambut Airis

Salam..

Hahahaha belum ape2 nak gelak dulu...belek2 balik gambar Airis,baru teringat pasal rambut dia..last weekend jugak for the first time kitorg laki bini bertungkus lumus nk trim kn rambut depan dia..nk mnyucuk mata tau, takkan nk tunggu tokma jugak yg datang guntingkan...

Well, mg selama 2 tahun ni, tokma sorg je yg penah gunting rambut Airis,kitorg xpenah sentuh pun *bab menggunting le*...disebabkan 2-2 xpandai/kekok/takut/etc so kitorg plan nk bergandingan..konon sorg pegang sorg gunting..adoila mencabar betul sebab Airis takut dgn kitorg..ahahaha..last2 ini hasilnya...senget benget..puas alter smpai jd pendek betol..kesian Airis...haha

Sebelum





Selepas





sibuk nk pakai pyjama Upin Ipin yang dibeli di pasar tani petang tu..adehh

Friday, November 1, 2013

Kakak Airis yang kedekut

Salam Jumaat,

Ini nk cerita pasal Airis lagi..dh tu nk cerita pasal sape kn..heee...Since budak Airis tu dh 2 tahun, mulut dia semakin potpet2x..ade je yg dia nk cerita sebaik kitorg ambik dia kt umah mami...kdg2 dia cite kakak puteri (anak pengasuh) buat yaya la, bgaduh dgn dia la, mami tinggalkan dia dgn acik la..pendek kata dia mg dh pndai mengadu la skg ni..kitorg pn mg suke tanye ape yg mami masak, ape yg kakak buat arini kt umah mami..then dia pn cerita la..heee dasar anak mama

Satu perkara yang kitorg baru perasan, Airis semakin kedekut dgn barang2 kesayangan dia..kalau dulu sape2 je dtg boleh main dlm playroom dia,mainla ape2 aje *kecuali bear kesayangan* dia xkn kisah,dia wat hal sndri je..tapi kini dia dah berubah..dh tak boleh sentuh mainan kesayangan dia..tambah2 yang tokma belikan..sikit2 ayat dia "ini kakak punya"..

Last weekend, Paklong Iwan n Maklong Mina datang ke rumah, bawak abg Rayyan sekali...kitorg pn bagi la abg Rayyan baring atas tilam Airis..kemain lg dia marah,jerit2 ckp itu tilam kakak punye,rayyan tak boleh!!aduhhh nasib baikla ade tilam babycot dia yg dh lame xgune,so dia xperasan yang tilam tu dia punye..kitorg ckpla itu tilam abg rayyan,baru dia bg gune..pastu bantal kecik ms baby dia tu mintak pinjam jap,sebab dia tau itu kepunyaan dia..alahai anak..berkira ye kamu..

Airis *bersama bear kesayangan*, abg rayyan n papa

cube nk usik abg rayyan ye

Rayyan yang makin debab

dah mule gurau2 pulak...tadi kedekut

tilam babycot yg dh lame tak digunekan

Rayyan dah pandai cenyum :)
 
 
Actually Rayyan ni my first nephew tau..anak kepada Abang kandung aku,so automatically Airis kena pgl Rayyan dgn panggilan Abang..