Pages

Monday, May 27, 2013

Smart Phone @ only RM19???

Assalamualaikum wbt

Salam Senin..arghhh Monday bluessss....

Haa sape yg pegi karnival belia putrajaya semalam (23-26/5)??dapat tak korang cari booth LISA tu?dapat tak perfume free tu?

Semalam ai pegi jom heboh pulak..bawak ayah jenjalan..n smpai kt booth hotlink ade pulak offer smart phone @ rm19..mesti korg xcaya kn??actually itu mg benar,dgn syarat korg adalah belia bawah 30thn..hehe ai belia tau!!en suami dh bukan belia..sorry to him xdapat grab that deal..ai bukanlah nk sangat pn phone tu, ayah yg eager nk belikan utk adik ai sorg tu..phone dia rosak katanya..ai pn hulurla myKad kt promoter tu,dia check nk ckp boleh dpat deal tu..yeayyy

Brand ZTE,ai pn xtau sgt..harga sebenar rm299, simkad rm10 (prepaid) n wajib topup rm30 dgn dorg..okla,ai cume tambah rm59 je pn..credit tersedia rm35..boleh ber-FB, WhatsApp, internet etc..camera 2MP, boleh 3g (agaknye), pendek kata function lebih kurang Samsung yg mahal2 tu la..

cun jugak kan??



Thursday, May 23, 2013

{A-Must-Have} Britney Spears Fantasy Twist Perfume for FREE!!!

Assalamualaikum wbt..

Salam Khamis..arini ai nk review psl perfume..eh takde angin takde ribut buat entry review pulak??ngeh..ini review bukan sebarang review,ini review utk kebaikan bersama..kenape ai ckp mcm tu??haa korng kena la baca smpai abis eh...ngeee :D

Seriously ai bukanlah peminat tegar perfume berjenama ni,last time ai beli perfume pd tahun 2009/2010..itu pn sebab nk buat hantaan..lepas pada tu ai beli yg jenis oil calit2 tu je,halal buat solat kekdahnya..selalunya akan beli yg wangian 'Britney Spears - Fantasy atau Midnight Fantasy' je..sebab suke sangat bau tu..

Arini, officially ai dapatkan perfume tu yg original punye..bukan sebab pay-day,tapi sebab FREE..haa TAK CAYA???alaa percaya la korang...

Ok kite review dulu eh..

Inilah rupanya perfume FANTASY TWIST tu..botol yg sangat menarik..gabungan perfume FANTASY dan MIDNIGHT FANTASY yang femes sebelum ni..sape yg penah pakai mesti tau betapa sweetnya bau dia kn??

2


so kepada sapa2 yg berminat utk dapatkan perfume ni sila kunjungi booth majalah LISA di festival belia putrajaya yg berlangsung dari 23 hingga 26 mei ni..dengan syarat korang kena LANGGAN majalah LISA selama setahun bermula Julai 2013 hingga Jun 2014..yg plg best yuran langganan cuma RM50 je..korang akan terima majalah setiap bulan n wangi sepanjang hari hanya dengan melabur rm50 ke..menarik kan???So ape tunggu lagi cepat2 pegi daftar..stok terhad tau!!!

Tapi kalau perfume ni dh takde stok korang jugak boleh dapatkan perfume lain macam Nina Richi,Jimmy Choo,Taylor Swift n lain2 lagi..ai jugak langgan majalah utk adik kt kampung..utk dia ai pilih perfume nina richi..hehe


Wednesday, May 22, 2013

{Sticky Post ~ Please scroll down for new updates} GA Contest : Rumahku Hidupku Terurus

Assalamualaikum wbt
 
Seperti yg diwar2kan dalam post sebelum ni, ai mula menggugel blog2 mengenai organizing/home d├ęcor..lalu terjumpala satu Giveaway Contest yg menawarkan hadiah yg cukup menarik bagi ai yg baru nk mendalami ilmu susun atur ni..ekekeke
 
Mudah2an ade rezeki..aaminn..
 
So kalau korang berminat, jomla klik blog tuan punya badan..mane tau ade rezeki korang kt situ kn??

 


Monday, May 20, 2013

Cerita Rumah Saya

Amaran : post ini agak panjang..sila baca dgn sabar :)

Assalamualaikum wbt

Salam Senin..Alhamdulillah since arini ai berpuasa maka punya lebih masa godek blog tatkala waktu rehat..hehe poyo tak ayat??

Seriously mg ai kagum dgn tuan empunya belog2 di sidebar kanan "Home Organizing Story"..(korang tau korang sape kn?)..ai sgt adore kn kekemasan rumah mcm rumah korang, n sgt envy dgn tahap kerajinan korang!!!huhu Ai ni kadang poyo je lebih,nk buat itu, nk buat ini tp hampeh..cakap je lebih,buatnye idok..tp bile tgk belog2 tersebut,ai mula mendapat ilham/inspirasi..ai nk dapur mcm tu, nk playroom mcm ini, nk living room mcm dia tu, nk bilik mcm dia ni...haihhh copycat betol la..

So ai igt sebagai permulaan ai kena buat 'house tour' sebelum proses kerajinan bermula..harap2 boleh jd semangat utk catch milestone jugak..hehe tp buat masa ni ai nk fokuskan kt ruang dapur n playroom airis dulu..harap2 bile dh setel yg tu br leh move ke ruang lebih besar..kn??

1. Kitchen

Well inilah dapur rumah ai,nk kata kecik idokle jugak..bg ai ini sudah memadai..asal tak berlaga montot bak kata org..hehe

Ehh ade kerusi tersembunyi di situ pulak..actually utk ai panjat2 ambik brg cabinet atas tu..part yg colourful tu tempat ai bancuh susu Airis..drawer pink bertingkat utk isi 3in1 mcm milo,coffee etc

Ini pulak sudut ai memasak..segala bawang,rempah ratus ai letak kt sudut tu je,senang tak perlu membongkok2 saat memasak..tapi nmpk messy kn..hurmm
 
Gambaran lebih jelas..mg caca merba hihi
 
Haa inila tempat ai mencuci..sink 1 je..tapi sudah memadai..
 
Pintu atas (3)
Atas : Ini ruang ai simpan Tupperware kosong..
Bawah : Tempat ai simpan segala mak nenek biskut,kerepek...

Ini bekas ubat kitorg..hihi recycle kotak Tupperware je..ai letak kt atas para kabinet

Pintu atas (1)
Ini pintu atas yg hujung sekali,ai simpan bekas2 plastic je..tisu pn ade hehe

Pintu Atas (2)
Ai simpan segala gelas, cawan, jug n seangkatan dgnnya

Pintu Bawah (1)
Segala mak nenek..plg penting perkakasan elektrik utk memasak

Pintu bawah (2)
Ai susun segala pinggan mangkuk termasuk utk Airis..ini bahaya sikit sebab Airis dh pandai buka n ambik barang..hurmm

Pintu bawah (4)
Tempat simpan segala bahan kering termasuk beras, minyak n alat2 memasak (sudip, senduk etc)
 
Yang takde gambar :
Pintu bawah (3) - tempat tong gas
Pintu bawah (5) - tempat periuk belanga/besen memasak
Pintu bawah (6) - bawah sink ai tak letak ape2 sb air selalu meleleh kt bawah tu..kena repair dulu
Pintu bawah (7) - alatan mencuci
 
 
2. Bilik Airis + Playroom + Ruang Solat
 
Ruang belajar Airis..Time belajar biasanya after solat maghrib sementara tunggu isyak,papa Airis akan ajar ABC n Alif Ba Ta dulu..

Ruang bermain..itu je yg mama mampu nak oii..eh ade model la

Kt sini jugak letaknye almari baju Airis..kotak kelabu rabbit tu tempat buku2 Airis..kalo dibiarkan kat bawah alamatnya bersepah sentiasa

Pandangan dari pintu masuk...bilik ni kecik ade,bukaan 8'x12' rasanya..

Pemandangan yg tak cantik..huhuhu


Memandangkan kitorg tinggal di kuarters kerajaan skg ni,so tak banyak yg boleh dilakukan..ikutkan hati nak je ai cat dinding kasi fancy sikit, perabot pun xleh beli banyak2,ade jugak ajak hubby pegi beli rak utk playroom Airis tp alasannya tetap sama "nanti lepas pindah umah sendiri kita beli la.." huhu pasrah di situ..hopefully cepatla dapat rumah sendiri,bolehla start deco2 hihi

Tak sabar nk start organize kasi lawa2 mcm geng organizing kn???hewhewhew

Tuesday, May 14, 2013

Lets Organize!!

Assalamualaikum wbt

Semalam ai EL lagi..gara2 pengasuh Airis tak dpt jaga budak semalam,anaknye demam panas..biasalah budak2 kn,dalam sebulan mesti ade yg tak sihat..sabo jelah..

Seharian bersama Airis mg best..anak itu dah makin banyak cakap..ade je perkataan baru yg dia sebut..melayan keletah dia mg xpenah jemu..tapi satu hal yg bikin serabut,dia dah mula memunggah barang!!abis sepah satu bilik (playroom dia) dikerjakan budak kecik tu..geram mama tau..seriously mama mg malas nk mengemas..huawaaaaa :'(

Lately ai banyak follow blog psl organizing, baru realize yg ai sebenarnya suke organize ni..cume malas!!heh mg kena tekadkan diri ambik 1 hari utk mngemas dgn lebih teratur..

Jumaat lepas ai mula mengemas dapur..ai nekad nk kemas dapur cantik2 so that ai boleh share kt sini..ekekeke itu semua poyo!!

Sekarang masih dalam progress,later ai akan mula share ye..hihi till then,ciaoo