Tabung AA

Thursday, November 29, 2012

Sibuk je memanjang.....

Dh lame ai xde post ape2..yelah sibuk je memanjang kn..hihi..ok takmo citer bab keje kt opis yg xkn penah abis tu..so ai bz ape selain opiswork??Takdo bz ape pn selain itu, sebenarnya ai lebih MALAS berbanding RAJIN..so asik ckp bz..padahal balik umah tgk tv n bermain dgn airis je..itu pn asikla duk suh bdk tu tido awal sb xlarat nk layan (dasar ibu pemalas....hahah)

U oll mst penah alami keadaan ni kan...di mana waktu kite syok2 layan drama korea/sewaktu dengannya tetibe tv blank..aikk udah nape?haa itula keje si kecik yg dh reti menekan button on/off kt decoder astro atau tv..itu jgkla yg ai sdg alami lately...tak boleh ralit sikit mst airis akan off kn decoder astro...huahuahua padan muke mama - katanya dlm hati sambil tersengih2...ai kdg mrh jugk,smpaikan penah merajuk n masuk bilik tutup pintu..tup2 airis ketuk2 pintu bilik smbil nangis..dh kene pujuk dia pulak hihih kelakar la bile igtkan..

Ok taknak citer psl airis lg..asik citer psl dia kng korng muak dgr/bace kn..ai ckp cmni sebab kdg2 ai pn jelak dgr sorg membe asik citer psl anak dia je..anak dia itu,anak dia ini..ok fine kite memasing ade hak utk citer psl ape pn..termasukla hal anak..n ai pn salah sorg daripadanya..tp setiap kali kite bercerita pasti ade org yg xsenang dgn citer kite..biasela tu kn...

Tp sorg membe ni lain mcm sikit..ok fine anak ko advance dr anak org lain,tp mst ke ko nk kondem anak org lain membuta tuli?psl susu anak dia yg termahal,diapers yg terbaik,ini hebat itu grand..pendek kata semuanya yg hebat2 belaka la..plg xtahan bile dia ckp "takkan airis minum susu tu??eeiii xbagus tu"...anak dia umo sebaya airis je tp mg diakui anak dia advance sb anak dia dh lm boleh bjalan berlari..cume blm tumbuh gg je..ai ok jer,airis lmbt berjalan mungkin sb ai n hubby dulu pn lmbt bjalan..as long as dia boleh berdiri n meniti sndri ok la kn,watpe nk paksa bdk tu bjalan kalo dia blm bersedia..

Then baru2 ni preknen 2nd baby..mg ai awal2 dh ckp ai kalo boleh nk jarakkan at least 2thn utk next baby, dia xckp ape pn psl tu maybe sb dia plan nk anak cpt, itu hal dia la kn..tup2 keluar post kt fb seolah2 ade org yg kondem dia sebab preknen lagi..mule la merepek melalut mcm2..ko dh knape?blum bsalin dh meroyan ke kak??lantok ler...ai dh mls nk layan membe ghupe ini...haihh

Tuesday, November 20, 2012

Welcome to my shop!!

Salam selasa...
Nk announce ni..ai ade bukak 1 blog utk party favors..jemputla kwn2 tgk ye..kot ade yg berminat boleh contact ai ...hihihi

http://partyfavorsshop.blogspot.com/


Wednesday, November 14, 2012

Genting Worldcard ~ sape nak??

Semalam cuti diwali..mengkeme2 pegi mn??kitorg xde plan ape2 pn sb mrR keje..memandangkan semalam jugak merupakan hari ulangtahun kelahiran beliau yg ke 32 maka ai dgn suka hati ajak pegi genting...hehe mrR mcm biasa ok jer..balik keje terus bergegas siapkan diri n menuju ke destinasi...horeyyy

Kitorg smpai sn dh hampir kul 5..yela dgn anak kecik ni bukannye leh main ape sgt pn,saje nk jln2..bwk anak bergaul dgn org ramai hihi..kebetulan pulak semalam hari terakhir utk worldcard carnival..

Satu sebab ai suke ke genting ni pn sebab ai ni pemegang worldcard, eh bukan pemegang saham nyer ye..so xde subahat dlm ape jua perjudian n aktiviti haram kt sane..ai cume collect points n redeem bile memerlukan je..

Utk semalam kitorg pegi buffet dinner kt first world cafe (@ 1500WP per pax), main indoor games (@500WP per person) aje...n percaya atau x utk itu semua ai xde keluarkan sesen pn!!yess believe it,ai cume redeem points worldcard utk biaya itu semua..cume ralat sb ade ade redeem coupun utk f&b lain jgk,tp xsempat gunekan sb dh kenyang tahap gaban ms kt hotel cafe tu..huhu..rugi 1000WP..

Kalo korg ade worldcard ni korang jugk boleh mkn eskrem baskin robbin tanpa sen tau...janji ade points dlm card korg la..ai dh penah pegi BR,ambik eskrem n bg kad worldcard ni n duit,igtkan utk collect points je,rupenye dia byr gune points yg ade n duit ai dikembalikan...yeayyy ai suke!!!

Ai jugak suke beli baju airis kt poney..mcm semalam ai shopping byk jgk kt poney genting tu,dhla ade sale 50%, ade tambahan lg 10% utk pemegang kad n rebat rm5 mggunakan points WC...so korang tak rs manyak untung ke tu???shopping kt poney tu boleh collect 5x points tau..err cer korang imagine korg beli baju bajan dgn harga bersih rm200, so korg collect points 200x5=1000WP..dengan 1000WP korang boleh main indoor/outdoor games utk 2 org tau!!dh save rm98 kt situ..fuhh

Ekceli byk lg tempat yg bolehkan kite collect points smbil berbelanja points tu..so ape korg tunggu lg,jomla apply kad ni..free je pn,bukan kene bayo,...hihi kalo korg nk ai yg introduce-kn bolehla tinggalkan emel address korg kt ruangan komen..n worldcard team akan hubungi korg..nk x??kalo nk trus ke website genting pn boleh, tp kasila sikit rewards utk ai yg mempromote ni..hihi

Okbai :)

Wednesday, November 7, 2012

Airis n kopiah papa



Ini snapshot telatah anakanda tercinta semalam..papanya tglkan kopiah kt kabinet tv dia ambik pakai,mule2 letak keta mainan dlm tu..pastu pakai kt kepala..pastu tutupkan muka n men cak-cak ngn mama...mg tergelak je ngn dia smlm..kamu mg adorable sayang..mama love u so much!!

Saturday, November 3, 2012

Kisah botol susu Airis



tudia berderet botol susu airis, pelbagai saiz,corak dan warna..paling penting pelbagai jnis puting ade...hahahah..ai rs lucky sb airis ni jns xmemilih botol & puting susu..bagi aje ape pn dia tetap mau aje..alhamdulillah mungkin Allah dh uji dengan FM kot,sb tu Dia mudahkan bab botol ni..

Ok,sebenarnya bukan itu yg nk di-highlight kn dlm post kali ni...cer korang tenung betol2 kt botol tu..haa kalo korang nmpk,setiap botol ade baki susu!!eeeiii pengotor kn mama airis ni,xcuci botol erk??hihi sebenarnya ni keje papa nya airis la..bile dia yg handle airis memalam,tiap kali airis nk susu dia akan bgn nk capai botol lain utk buatkn susu utk anak dia..pas minum dia akan letak di sebelah katil,begitulah setiap kalinya..so bile bgn pagi,ai yg kne kutip botol2 ni semua rendam dulu,pastu baru sental..so far xde mslh daki susu ke ape sebab kalo ade je sikit ai terus tukar puting..botol pulak tukar every 3 month..tupperware je ai blm tukar lg sebab sayang tgk botolnye masih elok & tak berbekas pn..

Ai bukan nk memuji suami sndri tp ai rs bertuah sgt dpt pasangan hidup mcm dia (korang pn mst rs bertuah dpt suami korg kn??hihi) .. boleh dikatakan setiap mlm sejak ai berpantang lg dia yg akan handle airis bile malam..airis ni dr dulu lg bile tengah2 mlm suke terjaga n menangis..kdg2 smpai xmakan pujuk..nk tdo atas bahu, ats riba, dlm buai,kejap nk turun buai,kejap nk itu ini..pendek kata mcm2 ragam la..so tiap kali dia ngs jugakla encik suami yg akan bgn..mama dia ni??jgn harapla..tdo mati!!erk...even kalo dia ngs time tdo dlm bilik pn,suami akan dukung n bwk keluar ke hall..kdg2 smpai tertido dorg 2beranak kt hall tu..(selalunya mcm tu la)..ai sedar je pg ai yg conquer katil sorg2 hahahaha...bile ditanye nape xtdo dlm bilik.."xnk kaco ayg tdo" katanya....hohoho im touched...(-.-)

ohh nk citer psl botol aje td,ini dh melalut pulak..okla bai