Pages

Wednesday, October 31, 2012

Rantai kaki a.k.a birthday gift dari mama is missing!!!




Semperna birthday Airis aritu ai belikan dia rantai kaki ni..alang2 pegi alamanda tgk tomei ade wat roadshow sale so grab ajela..mls nk pikir2 belikan adiah ape..papa nye setuju aje..
So sepanjang balik bercuti aritu ai pakaikan la set lengkap dia termasuk rantai kaki ni..tuptup ms otw balik sini baru perasan rantai kaki ni missing..huhu sedih tak terkata tau..ai mcm nk nangis je rasenye..
Nasib baik tokma dia cari2 depan rumah jumpe kt garaj...terjatuh mase kitorg siap2 nk balik smlm agaknye..huhu nasib baik sgt2...alhamdulillah rezeki Airis masih ade..kalo x terlopong la mama melayang $$$...yelah harga emas skg bukannye murah ... fuhh lega

Tuesday, October 30, 2012

Birthday Party Airis

Seperti yg telah dirancang, majlis hari ulangtahun Airis yg pertama telah berlangsung pada 27 oktober 2012 di rumah family ai di kedah..mg meriah dgn jiran tetangga dan saudara mara..kebetulan pada hari tu jugak adik ai selamat menjadi isteri orang..hihi..adik ai yg sorg lg tu pulak selamat jd nenek kucing hahah (ok ignore psl tu)...

Tak banyak gambar yg ai dpt upload sebab kebanyakan gambar ade pd hubby,ai xsempat nk keluarkan fon utk snap gmbr pn..biase la kn,org plg busy hiihi

Cik Airis bikin drama, org duk nyanyi epi besday dia sebok nk minum air...cover malu la tu :p

 
Ai sediakan kek apolo, kek besday n oreo choc aje..nasi tokma sponser hihi
 
 birthday cake from sayang..sponsored by Mak Ndak..
 
Tricycle from Tokma n Tokwan
 
Antara tetamu yg sudi memeriahkan majlis
 
 Muka besdat girl..muka tarak manis punye
 
Nak duduk atas sikal dia je..takut org lain naik kekdahnye
 
Ini oreo choc mama bikin sindri tau...sape nk boleh oder
 
sesi penyampaian adiah...gelak ke nangis tu??
 
Yeay dpt adiah dr mami
 
Mama yg ptongkan keknye...
 
Tetamu genit yg hadir..suke la tu dpt belon hello kitty memasing
 
Letih nmpak cik Airis...minum susu dulu
 
Sepupu yg ensem...mcm anak mat salleh gitu..jeles airis
 
finally berakhir jugak parti nye...fuhhh letih je muke
 
Yeay airis byk dpt anak patung..
 
 Pendek kata majlis besday airis ni berjaya dengan penuh kesederhanaan, ai xjanji utk adekan parti setiap ulangtahun kelahiran airis ni, ade kesempatan mama buat lg nextyear ye syg..yg penting mama igt besday anak mama ni kn (mane tak igtnye kite yg bertarung nyawa ms nk lahirkan dia dulu) hihihi...
 
 
Okbai. :)

Thursday, October 25, 2012

Bingkisan Buat Bonda Tersayang

Mak..
Terima kasih buat segalanya..
Terima kasih krn melahirkan adik 28 tahun yg lepas..
Terima kasih krn banyak bersabar sepanjang membesarkan adik..
Terima kasih krn banyak bersabar melayan kerenah adik yang suka nangis..
Terima kasih krn telah menjaga n mengasuh adik dengan baik selama ini..
Terima kasih Mak...adik sangat sayangkan Mak..

Andai masa dapat diundur...
Adik takkan sesekali melawan cakap Mak
Adik takkan sesekali kecikkan hati Mak
Adik takkan sesekali berpaling masa Mak bercakap
Adik takkan sesekali bantah perintah Mak
Adik takkan sesekali buat Mak menangis
Adik takkan sesekali buat Mak susah hati
Adik takkan sesekali pergi jauh dari Mak
Tapi apakan daya....

Mak..
Adik janji takkan buat semua tu lagi
Adik janji adik akan buat yg terbaik untuk Mak
Adik sayangkan Mak lebih dari segala-galanya
Adik yakin suatu masa kita pasti bersama..
InsyaAllah

mood : syahdu di pagi 25 Oktober 2012....

Tuesday, October 23, 2012

Disclaimer ~ attention pliss



Korang igt x adiah yg ai offer utk GA last time?kalo scroll balik post sebelum2 ni ade la hadiah2 yg ditawarkan kan?
So ai nk wat disclaimer kat sini, semua pemenang (the chosen 4) akan dihadiahkan learning pad seperti di atas ini dan bukannya smart play pad seperti yg diwar2kan sebelum ni..sorry ye kengkawan, smart play pad dah kehabisan stok n supplier bekalkn ni..tp not to worry, sebab function nye hampir 100% same..n harga pn same :)

Utk sesape yg berminat nk dptkan playpad ni..boleh email ai tuk best price (dijamin murah)..

hazifar_adia@yahoo.co.uk / whats App : 0197795723

Shopping berdua dengan airis

Korang penah tak shopping berdua je ngn baby korg?mcm mn pengalaman..boleh ke handle anak sorg2?heeee ai n airis pegi shopping berdua semalam,takdela jauh pn alamanda aje..itu pn papa nye yg anto n ambik..tp adventure jugak le handle anakku nan sorg tu..duk dlm stroller xkena,dukung pn xkena..nk jalan xboleh lg le pulok..
Memandangkan papa Airis on duty sepanjang minggu ni (malam) so nak taknak ai mg kena pegi cari baju utk both papa n airis utk pakai ms majlis nikah adik ai hari raya aidiladha yg ke2 nt..tema kaler kuning..airis pulak kebetulan xpenah ade gaun kaler kuning..xkn nk pkai t-shirt lak kot kn..
so utk papa airis ai belikan kemeja kt pdi tu..airis pulak 2pcs set kt poney..jadila nak oii..xyah meriah sgt,kite bukannye penganten hihi..
Utk malamnye pulak (besday party airis) ai dh belikan tshirt hello kitty, tutu skirt n legging utk airis pakai..mama pulak pkai tshirt hello kitty,same goes to all my siblings..papa airis pkai tshirt plain aje la..xsesuai nk ber-hello-kitty bagai :p
Dalam tak menang tangan handle airis, sempat jugak singgah cold storage utk beli bhn2 mentah untk bekalan airis..bli jugak wafer cake apollo tu utk masukkan dlm goodies bag nanti..ngeee..
Sebelum balik singgah burger king blikan set whooper utk papa airis...then balik....
Fuuhhhh mg penat giler bershopping dlm masa 1jam setengah...haa caya x??hihi bile pikirkan balik,mg xnk lg shopping ber2 dgn airis..nk shopping mst ade papa!!!

Monday, October 22, 2012

Delivery will be postponed ... sorry ye kengkawan

Attention para pemenang GA..sblm ni ai jnji nk post out gift arini tp memandangkan ai masih tunggu 1 lagi alamat dr salah sorg pemenang makanya hadiah akan di post-out esok ye..
harap2 yg menang tu dpt bg alamat segera ye :)


Friday, October 19, 2012

Dan Pemenangnya adalah......................................

Truly sory semalam ai xsempat nk update post psl pemenang2 GA Airis..
FYI semua pemilihan pemenang ai serahkan sepenuhnya kt airis,ai potong nama2 korg then gulung2 (macam nk cabut undi tu) then taburkan ats carpet..nk tgu dia pilih satu2 punyela payah..selalu suke je kutip bende ats lantai..huhu
N gulungan kertas yang airis pilih adalah
*
*
*
*
*
*
*
1. Isabel Diaz
2. Ain Nazri
3. Myra (syahmi)
4. Kak Atie

so korang cepat2la bg alamat utk penghantaran adiah ye :) mungkin yg terawal bg alamat dpt extra kelebihan utk pilih adiah kot..hihi

Thursday, October 18, 2012

Happy Birthday sayang...



yeay our airis is turning ONE...
n secara rasminya GA airis 1st birthday telah ditutup..kalo diikutkn dengan jumlah penyertaan pemenang utk GA tersebut adalah terdiri drpd 4 org peserta..ai dh siapkn kertas undian utk airis pilih n airis dh pun pilih 4 kertas beserta nm peserta..korang nk tau ke???jeng3x pemenang yg bertuah adalah.....
*
*
*
*
*

tunggu next entry :)

Wednesday, October 17, 2012

Airis 1st Birthday Giveaway Contest


Deadline : 17th October 2012

Ok, dh lame sebenarnya terpikir nk adekan GA sndri,selalu duk join org punye je (tak penah menang hokey..hahaha) so rase2 nye elok ai buat semperna ulang tahun kelahiran Airis yg pertama 18 Oktober nanti ..

Syarat2 wajib utk join GA:
1. Be my follower (yg dh sedia follow,terima kasih banyak ye)
2. Buat entry pasal GA ni dan letakkan poster besday Airis seperti di atas
3. Tinggalkan komen "Happy Birthday Airis ......................" (berserta wish) di entry ni..jgn lupe letakkan email/blog url ye..

Syarat2 xwajib (tak buat pn xpe..kalau buat, terima kasih daun keladi :) )
1. Masukkan link ai dlm bloglist u'ol
2. Doakan kesejahteraan kami sekeluarga hihihi

Pemenang akan dipilih secara random..nama pemenang diumumkan pada 18 Oktober 2012..masa bergantung kpd kelapangan penulis blog (ai le tu)

Hadiah untuk GA ni adalah terdiri daripada barangan bayi (pakaian, mainan,botol susu & etc) .. Hadiah yg akan disediakan adalah 20% daripada jumlah peserta..contoh 10 peserta 2 hadiah..kirenye kalau 100 peserta 20 hadiah (mampu ke nk capai 100 peserta????)so byk peluang anda untuk menang..suke tak suke tak??

Ok arini ai nk update kn antara hadiah2 yg bakal dimenangi..xdela exclusive mane pn,ala kadar aje..yg penting ade kegunaan,ye tak?

Smart Play Pad ~ ala2 iPAD le jgk..

Munchkin food feeder ~ sesuai utk baby 6m+
 
Softbooks/story-books collection ~ boleh pilih2 ye
 
 

Monday, October 15, 2012

De Ja Vu ~ apa kaitannya dengan pendek umur?

Korang penah tak alami dejavu??ai selalu sgt..ekceli ai xtau pn yg itu adalah dejavu sehinggalah seorang rakan menegur bile ai ckp ai penah rasakan kejadian tu penah berlaku..dejavu ni asalnya perkataan perancis yg bermaksud 'pernah dilihat'..atau dengan mudahnya kita penah lihat/rasa kejadian tu sebelum ianya benar2 berlaku..errr paham ke?paham la kot eh..hihi

Rakan tu jugak ade katakan yg menurut org dulu2, org yg sering mengalami dejavu ni umurnye pendek..sebab dia dh advanced..ai cube utk memahaminye..bukan untuk mempercayainya tp cuba utk mentafsirkan apa yg org dulu2 katakan..adakah ianya relevan..yelah kn,kite seakan penah alami,then betol2 terjadi..mcm roh kite dh advance ke depan..ishhh menakutkan bile pikirkan psl kematian..mg semua org akan mati,termasuk jugak ai..cume amal ibadat, bekalan akhirat belum cukup..wallahualam..

Disebabkan terlalu banyak berfikir psl tu,ai mule la ckp merapu meraban ngn encik suami..smpai dia sudah marah..huhu..masuk akal ke x kalau ai mintak dia serahkan airis kt parents ai andai kata ai xde nanti??tentibe je dia hangin..smpai skg xnk bercakap ngn ai..huhu sedehh :'(


p/s: kematian itu pasti..siapalah kita untuk menafikannya...wallahualam

Wednesday, October 10, 2012

You are invited!!!!!

 
mama airis gigih buat kad ni..spesel utk airis je tau..nk beli kt kedai xdapat hihi

Party packs....in progress

Yeayy lega rasanya bile party packs utk besday party airis dh 50% in progress...skg ni we juz nk cari party hat hello kitty aje..aritu ade nmpk kt manjaku bangi..tp dorg jual loose,igt nk cari yg jual banyak2 sebab kitorg nk beli atleast 40pcs..mne tau dpt murah sikit ke kn..
 
Utk goodies bag, ai siapkan coklat oreo dgn edible image hello kitty..pastu masukkan dlm kotak plastik yg ade tray kaler gold tu..staple n letak riben,siap..kitorg jugak belikan stationery set utk dihadiahkan kt bdk2 yang datang,utk girls bg hello kitty n boys bg ben10 (sure dorg xnk hello kitty)..cume nk tambah satu je lg,either lollipop atau cupcake..which one is better?any idea??
 
Utk outfit malam tu,ai dh belikan hello kitty tees utk all my siblings..tp utk mrR belum jumpe la pulak..sebab kedai yg kitorg jumpe aritu cume jual tee utk ladies..huhu..mrR ckp kalo xde dia pkai plain white shirt aje..ok jela..airis pulak kitorg belikan tshirt hello kitty,pakai dgn legging pink and topup with handmade tutu..tutu ai nk buat sndri tp xtaula jadi ke x,cume tgk tutorial kt tenet,rasenye boleh aje buat sndri..membazir nk beli kalo nk pkainye sekali je..or maybe twice..hurmm
 
Ok xde ape lg,till next time..,.daaa
 
comel kn???hihi mst budak2 suke ni :)
 
 

Thursday, October 4, 2012

Tumbuh gigi lagi??

Airis demam lg...dh nk tumbuh gigi geraham lagi anak mama ni...kire gigi je..jalan belum jgk lg huhu..org pn asek la tanye "eh airis belum jalan ke??" smpai mls mama nk jawab..huhu

Mg ai sndri pn agak risau dgn perkembangan airis,di usia mencecah 1thn airis masih belum berjalan hokey..merangkak pn baru je lg..kalau ikutkan perkembangan airis dari awalnye agak cepat tp semakin lmbat lately,ai n hubby ade jgk terpikir ape puncenye,mungkin sebab susu?semua sedia maklum kot yg airis ni "fomula-milk-consumer" (xperlu tanye kenape xbg BM...mls nk jawab) so mcm2 FM dh kitorg try-n-error..believe me,ia bukanlah mudah bg seorang ibu utk biarkan anaknye minum susu lembu melainkan TERpaksa..we all bukanlah tidak berusaha hokey..nk bg FM ni pn mcm2 cabaran jugak,xserasi,baby sakit perut,kembung,cirit-birit,n mcm2 lg..itu belum dia minum sikit pastu muntahkan balik..boleh tak tido malam memikirkan psl susu aje tau..

Back to our story, airis demam lagi..gara2 nk tumbuh gigi geraham yg kedua..kesian sgt we all tgk..2 mlm berturut2 dia asyik nangis aje..ari isnin hubby embil EL,esoknye selasa ai pulak EL..cuti mama n papa tinggal ciput je nk,jgnla demam2 lg ye huhu..mama kesian sgt tgk kamu ngs cenggitu..huhu :'(